Welbie Sanitair
Welbie Sanitair
Industrieweg 11
6562 AP Groesbeek
024 397 4388 - info@welbie.nl
  • Klantwaardering
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Tegeltrends van dit moment - Tegeltrends van dit moment Tegeltrends van dit moment - Tegeltrends van dit moment

Tegeltrends van dit moment

Tegels vormen een belangrijk onderdeel van je badkamer. Misschien wel hét onderdeel dat de sfeer bepaalt. Om een keuze te maken uit de vele mogelijkheden, maak je in dit blog kennis met de tegeltrends van dit moment. Hiervoor nemen we je mee naar vroegere tijden, want veel trendy tegels van nu laten een retro stijl zien.

1. Houtlook tegels

Een natuurlijke sfeer in de badkamer blijft populair. De technieken van nu maken het mogelijk om natuurlijke patronen realistisch in een tegel te verwerken. Zo zijn de nieuwste houtlook tegels voorzien van nerven en noesten die zelfs voelbaar zijn. Houtlook tegels zijn geschikt als wandtegels, maar ook als vloertegel. Het assortiment houtlook tegels is enorm. Kies je favoriete kleur, print, textuur en legwijze.

Tip! Houtlook tegels kunnen ook in visgraat motief gelegd worden.

Tegeltrends van dit moment - 1. Houtlook tegels - 2. Marmerlook tegels
Badkamer met marmerlook tegels en gouden details

2. Marmerlook tegels

Marmerlook tegels zijn een van de grootste tegeltrends van nu. Deze klassieke tegels geven de badkamer een luxe hotelsfeer en zijn nauwelijks van echt marmer te onderscheiden. Met de nieuwste technieken wordt het marmerlook decor op de tegel geprint. Hierdoor is er heel veel mogelijk. Wit, zwart, groen of blauw marmer: er is altijd een marmerlook tegel die bij jouw smaak past. Ook in het tegelformaat kun je variëren. Marmerlook tegels in XXL-formaat zijn heel populair en zelfs tegels van de vloer tot het plafond zijn mogelijk.

3. Visgraat tegels

Een grote trend is het leggen van tegels in een visgraatmotief. Zowel op de vloer als de muur geven visgraat tegels een speels effect aan de badkamer. Het aanbrengen van deze tegels vereist veel vakkennis. De langwerpige tegels worden met een hoek van 45 graden haaks tegen elkaar geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de gehele wand met dit patroon te betegelen, maar een gedeelte kan natuurlijk ook. Je badkamerspecialist Welbie Sanitair laat graag de mogelijkheden zien.

Tegeltrends van dit moment - 3. Marmerlook tegels

4. Terrazzo tegels

Ken je ze nog? Die gespikkelde tegels in natuurlijke tinten? Ze zijn (opnieuw) terug van weggeweest. Honderden jaren geleden maakten Venetiaanse arbeiders deze tegels met resten uit de marmergroeve. Zij betegelden hun terras (terrazzo) ermee. In de jaren dertig waren deze tegels in Nederland erg populair. De mediterrane terrazzo tegels hebben met recht weer een comeback gemaakt. Nu verkrijgbaar als keramische tegel, in verschillende formaten en tinten.

Tegeltrends van dit moment - 4. Terrazzo tegels - 5. Metro tegels
Tegeltrends van dit moment - 4. Terrazzo tegels - 5. Metro tegels

5. Metro tegels

Als je weleens in de metro’s van Londen en Parijs bent geweest, heb je ongetwijfeld deze bijzondere metro tegels gespot. Deze langwerpige tegels hebben een speciale glanzende coating, die het licht weerkaatst. De metro tegels kunnen zo perfect het licht verspreiden in de donkere tunnels. Ook in de badkamer zien we deze tegels terug. De metro tegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.

 

6. Mozaïek tegels

Een leuke tegeltrend is de mozaïektegel. Een kleine tegel die een groot verschil maakt. Mozaïek tegels worden veel gebruikt om een speels contrast aan te brengen. Je kunt ze gebruiken op een hele wand, maar ze worden voornamelijk gebruikt als accent. Bijvoorbeeld achter het badkamermeubel of in een nis. Mozaïek tegels zijn heel klein en worden daarom vaak geleverd op een strip of een matje. Zo kan de tegelzetter sneller en preciezer werken. Hulp nodig bij je tegelcombinatie? Wij helpen je graag, neem gerust contact op.

Tegeltrends van dit moment - 6. Mozaïektegels - 7. Hexagon tegels
witte mozaïek tegels in de badkamer met hexagon patroon

7. Hexagon tegels

Hexagon tegels, ook wel honingraat tegels genoemd, zien we terug in het hele huis. Ze worden onder andere gebruikt in de badkamer en de keuken. De zeshoekige tegel is er in vele kleuren en afwerkingen. De glanzende variant wordt vaak gebruikt voor een luxe uitstraling, mat voor een stoere look. Ze zijn er in groot formaat, maar ook als kleine mozaïek tegel.

8. Portugese tegels

De mediterrane look van Portugese tegels hebben ons hart gestolen. We zien deze sfeermakers steeds vaker terug in ons interieur. Het mooie aan Portugese tegels is dat er een grote variatie aan kleuren, patronen en formaten is. Kan je ruimte wat sfeer gebruiken? Deze pareltjes zijn geschikt voor de badkamer, het toilet, de hal of de keuken. Heb je advies nodig hoe je Portugese tegels kunt combineren? Welbie Sanitair helpt je graag met een ontwerp.

Tegeltrends van dit moment - 8. Portugese tegels

9. Zwart-wit tegels

Zwart-wittegels zijn al decennia populair in de badkamer, maar tegenwoordig hebben ze een nieuw jasje gekregen. Deze tegels hebben een bijzondere afwerking met een contrast tussen licht en schaduw. Ze geven je badkamer diepte. 

Ontdek nog meer tegeltrends in het gratis badkamerboek

Tegeltrends van dit moment - 9. Zwart-wit tegels - 10. Creatieve patroontegels
Tegeltrends van dit moment - 9. Zwart-wit tegels - 10. Creatieve patroontegels

10. Creatieve decortegels

Dankzij de digitale revolutie zijn er steeds meer mogelijkheden om experimentele, creatieve tegels te maken. De opties voor het combineren van patronen en structuren zijn dan ook eindeloos. Zo is de combinatie van een jaren 50 print met een trendy kleur helemaal van nu. 

Tegeltrends in beeld

De nieuwste tegels zijn geïnspireerd door vroegere tijden, zoals de terrazzotegels. Deze gespikkelde tegels kennen hun oorsprong in het Venetië van honderden jaren geleden, waar ze gemaakt werden van resten uit de marmergroeven. Of wat vind je van de metro tegels, die je nog kunt zien in oude metrostations in Parijs en Londen en nu terug ziet in de moderne badkamer. Vroeger werden die tegels nog met de hand gemaakt. Tegenwoordig worden met de nieuwste digitale printtechnieken deze tegels perfect nagemaakt en krijgen net zo'n unieke authentieke look. De huidige keramische tegels zijn dan ook nog mooier en verfijnder. 

Deel dit artikel
Tegeltrends van dit moment - Banner - Tegelwaaier 2021 reserveren

Vraag de Baden+ tegelwaaier aan

Met onze gratis tegelwaaier ‘Trends in tegels’ laten we je de mooiste, trendy stijlen zien. Ontdek, kies en combineer jouw favoriete tegels en haal de tegelwaaier op in één van onze winkels. Plus: lees álles over tegels in ons inspirerende online tegelmagazine!

NU RESERVEREN

 

Meer blogs over tegels

 

Tegelpatronen voor iedere badkamer

Het legpatroon van je badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Lees onze tips.

Lees meer
 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

Lees meer
 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

Lees meer
Met liefde gemaakt
Afspraak maken