Welbie Sanitair
Welbie Sanitair
Industrieweg 11
6562 AP Groesbeek
024 397 4388 - info@welbie.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Portugese tegels - Portugese tegels Portugese tegels - Portugese tegels

Portugese tegels

Portugese tegels hebben ons hart gestolen. Met een grote variatie aan kleuren, patronen en formaten kun je alle kanten op. Welke tegel je ook kiest: Portugese tegels zorgen voor veel sfeer in de badkamer of toilet, keuken, woonkamer, hal of tuin. Lees dit blog en ontdek alles over deze prachtige patroontegel die elke ruimte siert.

Trend: Portugese tegels

Portugese tegels worden steeds populairder. En dat begrijpen we. De tegels zijn echt een sfeermaker in elke ruimte. Met patronen in warme tinten krijg je een mediterrane uitstraling. Met zwart-wit patronen creëer je een modern-klassieke sfeer. De mogelijkheden van deze trendy tegel zijn eindeloos. Ga je voor een accent op de muur, of voor een complete Portugese tegelvloer.

Portugese tegels - 1 Trend: Portugese tegels
Portugese tegels - 1 Trend: Portugese tegels

Portugese tegels voor de badkamer

Je hebt Portugese tegels van cement en van keramiek. Groot voordeel van de keramische versie is dat ze onderhoudsvrij zijn. Het materiaal is niet poreus of doordringbaar. De keramische tegel kan veel beter tegen een stootje. Voor een badkamer of toiletruimte is deze tegel dan ook het meest geschikt en bovendien voordeliger dan de cementtegel.

Kom álles over tegels te weten in ons uitgebreide, inspirerende online tegelmagazine

Waar komen Portugese tegels vandaan?

Al in de zevende eeuw beoefende de Moren, in het gebied dat nu Spanje heet, de kunst van het beschilderen van gepolijste tegels, of ‘Azulejos’. Deze term komt dan ook uit het Arabisch en betekent iets als ‘kleine gepolijste steen’. De patroontegels werden gebruikt om gebouwen te verfraaien. Als je door Spanje en Portugal reist kom je ze overal tegen: op huizen, kerken en paleizen. Misschien heb je de tegeltableaus ook wel eens gezien in de  metrostations van Madrid en Barcelona.

Portugese tegels - 2 Waar komen Portugese tegels vandaan?

Tegelsierkunst verovert Europa

Begin 16e eeuw was de Portugese koning groot liefhebber van de siertegels. De sierkunst leefde toen op. Diverse paleizen werden ermee verfraaid, zoals het Paleis van Sintra. De sierkunst verspreidde zich daarna door heel Europa. Tussen Portugal en Nederland ontstond er in de 17e eeuw een levendige tegelhandel. Naast de veelkleurige tegels zag je dat er toen ook blauwkleurige tegels gemaakt werden onder invloed van de handel in Chinees porselein.

Portugese tegels - 3 Tegelsierkunst verovert Europa
Portugese tegels - 3 Tegelsierkunst verovert Europa

Tegels uit Italië en Spanje

Vanaf de 17e eeuw worden de meeste keramische tegels geproduceerd in Italië. Daar komen tegenwoordige nog altijd de prachtigste tegels vandaan, geïnspireerd op de authentieke Portugese cementtegels. Een mooi voorbeeld is de serie Romanza van het merk Sartoria. De tegels hebben een eigentijds design gebaseerd op de ‘Azulejos’.

Portugese tegels zijn sfeermakers in elke ruimte.

Portugese tegelvloer

Je hebt zowel Portugese wand- als vloertegels. Durf je het aan om je hele badkamer of toiletvloer ermee te betegelen? Een ding is zeker, de ruimte krijgt echt karakter. Combineer het verder met een rustige wandtegel. En laat eventueel een kleur van de tegel terugkomen in de accessoires of kranen. Succes gegarandeerd! Natuurlijk kun je ook kiezen voor alleen een accent. Met een Portugese douchewand of achterwand van het toilet, krijg je ook een bijzonder sfeervolle badkamer.

Portugese tegels passen perfect bij een retro badkamer

Portugese tegels - 5 Portugese tegelvloer
Portugese tegels - 5 Portugese tegelvloer

Waar Portugese tegels kopen?

Bij Welbie Sanitair vind je de mooiste Portugese tegels in allerlei formaten en kleuren met bijpassende wandtegels en mozaïeken. We laten je in onze showroom graag de vele mogelijkheden en combinaties zien. Ons eigen huismerk Baden+ Collectie heeft bijvoorbeeld prachtige patroontegels in cementkleuren. Ook deze zijn geïnspireerd door oude designs van de (Portugese) cementtegel, met een moderne touch. Sfeervol en toch toepasbaar in elke badkamer. Kom langs, of maak een afspraak.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Portugese tegels - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Meer leuke blogs

 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

 

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Over tegels voor de badkamer leven een hoop vragen. De veelgestelde hebben we voor je op een rij gezet.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken