Welbie Sanitair
Welbie Sanitair
Industrieweg 11
6562 AP Groesbeek
024 397 4388 - info@welbie.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Dé toilet innovaties van nu - Dé toilet innovaties van nu Dé toilet innovaties van nu - Dé toilet innovaties van nu

Dit zijn dé toilet innovaties van nu

Dankzij de nieuwste toilet innovaties maak je ook het kleinste kamertje in huis helemaal van deze tijd. Douchewc’s worden nog slimmer, spoelsystemen duurzamer en toiletbrillen makkelijker te reinigen. In dit blog hebben we de nieuwste toilet innovaties voor je op een rij gezet, zodat je precies weet wat er allemaal mogelijk is.

Handige toilet innovatie: bedieningspanelen

Spreekt zo’n bedieningspaneel je wel aan? Dat komt goed uit, want bij de toilet innovaties van het jaar mogen de bedieningspanelen niet ontbreken. Deze zijn namelijk veel meer dan alleen een knop om het toilet door te spelen. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en materialen, zodat je ze kunt afstemmen op de stijl van je badkamer. Zo wordt zelfs doorspoelen opeens trendy!

Neem de bedieningspanelen van TECE: verkrijgbaar in eigentijdse kleuren als goud en koper, met of zonder verlichting. Kies je voor extra hygiëne? Dan is bijvoorbeeld de TECElux een praktische bedieningsplaat. Je activeert hierbij de spoeling van het toilet zonder dat je de plaat aanraakt. Bij Geberit kun je zelfs een bedieningsplaat met eigen print kiezen, zoals hout- of betonlook. En met een eigen foto maak je het helemaal persoonlijk.

Dé toilet innovaties van nu - Handige toilet innovatie: bedieningspanelen
Dé toilet innovaties van nu - Handige toilet innovatie: bedieningspanelen

Gekleurde toiletten en hippe fonteinen

Natuurlijk blijven de toiletten en fonteinen niet achter bij alle andere toilet innovaties. Gekleurde toiletten worden steeds populairder, waarbij vooral het zwarte toilet gewild is. Ook zien we steeds vaker hippe fonteinen. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei vormen: van ovaal en organisch tot en met strak en rechthoekig. En natuurlijk kies je daar een onderkastje in stijl bij.

Hygiënische innovatie voor je toilet: randloos (rimless)

Een belangrijke toilet innovatie is het randloze toilet, ook wel rimless toilet genoemd. Superhygiënisch, omdat er geen randen meer zijn waar kalk, vuil en bacteriën zich kunnen hechten. Bovendien hoef je minder schoon te maken. Een ander voordeel van zo’n toilet (rimless dus) is dat je minder water verbruikt. De vernieuwde waterverdeler in het toilet – randloos uiteraard – zorgt ervoor dat het water gelijkmatig over de gehele pot wordt verdeeld. Normaal gebruik je ongeveer zes tot acht liter water voor het spoelen van je toilet, rimless is dat slechts vierenhalve liter.

Dé toilet innovaties van nu - Hygiënische innovatie voor je toilet: randloos (rimless)
Dé toilet innovaties van nu - Hygiënische innovatie voor je toilet: randloos (rimless)

Watervaltechnologie: slimme toilet innovatie

Als je al onder de indruk bent van een randloos toilet, wat denk je dan van een AquaBlade® toilet? Dankzij de watervaltechnologie is dit toilet stiller, slimmer én hygiënischer. Een toilet met deze technologie spoelt 95% van het oppervlak schoon: 15% meer dan bij andere toiletten. Bovendien is deze toilet innovatie efficiënter in waterverbruik.

Zitting van het toilet: softclose of quick release

De zitting van het toilet hoeft allang niet meer met een klap naar beneden te komen. Toch scharen we de softclose functie onder de beste toilet innovaties. De ontwikkelingen staan namelijk ook op dit gebied niet stil: ze worden steeds beter. De softclose functie zorg er daardoor voor dat je toiletzitting fluisterzacht dicht gaat. Naast minder luidruchtig zijn softclose toiletzittingen ook praktisch en hygiënisch, want bij een softclose toilet hoef je de zitting bijna niet vast te pakken. Geberit maakt het schoonmaken nog eenvoudiger: met de QuickRelease wc-bril. Deze verwijder je met een simpele beweging van de pot, waarna reinigen een fluitje van een cent is.

Dé toilet innovaties van nu - Zitting van het toilet: softclose of quick release
Dé toilet innovaties van nu - Zitting van het toilet: softclose of quick release

Een 'troon'

Je ziet: het toilet is dankzij de nieuwste innovaties niet meer zomaar een toilet meer. Het is een ‘troon’ zonder geurtjes, bacteriën, kalk en lawaai geworden, die bovendien minder water verbruikt. En als je voor een innovatieve douchewc kiest, geniet je ook nog eens van het comfort van een aangename, persoonlijk ingestelde douchestraal.

Oriënteer je goed en laat je adviseren door de dichtstbijzijnde Baden+ adviseur! Dan weet je zeker dat je maximaal profiteert van alle toilet innovaties!

Luxe toilet innovatie: de nieuwste douchewc

Als je dé toilet innovaties van dit jaar op een rij zet, kun je niet om de nieuwste douchewc’s heen. Het heeft even geduurd eer de douchewc definitief doorbrak, maar inmiddels is dit toilet-en-bidet-in-één niet meer als luxeproduct weg te denken. Luxe wordt het helemaal als je kiest voor de toilet innovatie Duravit SensoWash Starck f. Ontworpen door Philippe Starck, dus een plaatje voor het oog!

Deze douchewc kent twee types: de Starck f Plus en de Starck f Lite. De Plus-variant biedt je alle functionaliteiten die een douchewc maar kan hebben. Zo bedien je deze douchewc met een app of afstandsbediening: met één druk op de knop gaat de zitting omlaag of omhoog. Voor het reinigen kun je kiezen uit verschillende waterstralen: de zitvlakdouche, de ladydouche of de comfortdouche. De intensiteit en positie van de douchestraal kun je vervolgens instellen op je persoonlijke voorkeuren, evenals de temperatuur van het water. Extra handig als je een gezin hebt: je kunt ook persoonlijke profielen instellen. Zo worden ieders wensen vervuld.

De SensoWash Lite heeft dezelfde functies als de Plus, maar dan zonder de app of afstandsbediening.

Lees ook: 4 redenen om voor een douchewc te kiezen

Dé toilet innovaties van nu - Luxe toilet innovatie: de nieuwste douchewc
Dé toilet innovaties van nu - Luxe toilet innovatie: de nieuwste douchewc

Toilet innovatie tegen vieze geurtjes

Geberit DuoFresh is een slim wc-systeem waarmee ongewenste toilet geur heel gemakkelijk verwijderd wordt. Deze geur wordt direct door het zuiveringssysteem weggezogen en krijgt dus geen kans om zich te verspreiden door de badkamer of het toilet. Het koolstoffilter dat zich achter de wand bevindt, zuivert de lucht, die vervolgens via een stille ventilator in het bedieningspaneel weer fris de ruimte in wordt geblazen.

Het mooie van deze toilet innovatie is dat er geen ingrijpende verbouwing voor nodig is. De DuoFresh-module is namelijk op vrijwel alle Geberit Sigma inbouwreservoirs te installeren. Daarnaast zijn er verschillende Geberit bedieningsplaten die geschikt zijn, zoals de Sigma 21, de Sigma 30 en de Sigma 50. Toilet geur verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

Elk Geberit DuoFresh toiletsysteem heeft een toiletstickhouder. De stick kleur het spoelwater blauw en zorgt voor een extra frisse toiletpot. Als je kiest voor geurzuivering, heb je twee opties voor je module: handmatige of automatische bediening. In het tweede geval registreert het systeem elke beweging bij het toilet, waarna het systeem zelf de geurzuivering activeert. En wil je toilet geur verwijderen op de meest luxe manier? Neem dan de DuoFresh met oriëntatieverlichting die je de weg in het donker wijst.

Dé toilet innovaties van nu - Banner - Badkamerboek Trends

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Reserveer eenvoudig het 148-pagina tellende badkamerboek vol badkamertrends eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij Welbie Sanitair in Groesbeek. In het Baden+ badkamerboek vind je ook de mooiste badkamers en slimme tips.

NU RESERVEREN

Meer leuke blogs

 

5 weetjes over
het toilet

Wist je dat we jaarlijks 2.500 keer naar het toilet gaan? Een belangrijke plek, waar we veel tijd besteden.

 

Het toilet schoonmaken? Zo doe je dat!

In ons leven spenderen we gemiddeld één tot drie jaar op het toilet. Wel zo fijn als dat dan altijd schoon en fris is. 

 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

Met liefde gemaakt
Afspraak maken